Author: No One
•vineri, decembrie 22, 2006
M-am uitat la doua filme care aveau ca subiect revolutia si parca am senzatia ca era alta lume, ca totul e pus acum la muzeu. Nici nu putem sa ne imaginam cum era atunci si pe deasupra nici nu avem idee ce insemnau acele vremuri. Acum traim dupa alte norme si incet, incet incepem sa uitam cum era si ce insemna asta pentru oamenii de atunci. Si apoi a venit revolutia , un amalgam de haos, deruta, prostie, nestiinta si neputinta. Si nici acum nu stim ce s-a intamplat atunci: au fost teroristii, au fost serviciile secrete, lovitura de stat, revolutie sau rascoala??? Tin minte cand au zis ca au otravit apa si cum vestea se transmitea incet dar sigur prin tot blocul, cum se tragea si cum stateam la vecini si ma uitam la televizor. Ce naivi erau oamenii atunci si cred ca daca s-ar face o noua revolutia tot naivi ar fi. Si legat de asta ma uitam la televizor acum ceva zile si am vazut niste mineri (stiti voi mineriada din 90) care devastasera o cladire (cred ca era sediul PNL) si aratau niste hartii cu modele de bancnote gravate pe ele zicand ca se fabricau bani (ca sa faci bani iti trebuie o matrita metalica) si calculatore care aveau actibilde cu insemne comuniste (nu mai stiu ce zicea de astea dar aberau rau). Cat de indobitociti pot fi oamenii si mai nebunesc e cat de usor o poti face. Si ca un copil retard, a iesit Romania de azi , de tranzitie in care avem actori pe post de politicieni si prostie in masa pe post de stiri. Multumiti in cor copii (si nu uitati rugaciunea).

Si ca sa fiu mai optimist, sa va zic despre cele doua conserve. M-am dus la magazin sa cumpar ceva si acolo o fetita in fata mea ii cere vanzatoarei doua conserve. Eu si vanzatoarea ii zicem "conserve cu ce?". Fetita din nou doua conserve. Incercam sa-i explicam " cu ce anume? cu carne, cu peste...". Fata spune la fel doua conserve. Si adauga "si cu de aia si cu de aia".

Acum merita sa fii optimist cand auzi asa ceva. Si daca te tine poti si sa zambesti, ca e gratis.

This entry was posted on vineri, decembrie 22, 2006 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.