Author: No One
•vineri, iulie 17, 2009
Cred ca suntem copii. Copii ce traiesc o viata, printre multele altele, pe Marele Bolovan. Nu cred ca viata e un lucru complicat, din contra e foarte simpla. Cei care o complica, sau ii dau iluzia asta, suntem noi, copii ce credem ca suntem mai mult decat suntem (si cine stie, poate ca suntem). Cred ca lucrurile sunt mult mai simple, decizile sunt mult mai simple decat ne imaginam ca sunt. Ne plangem ca totul e complicat, ca viata e o serie de decizii foarte alambicate ce sunt greu de gestionat.

Ce e misto la om nu e ca are constiinta, ca e o minte superiora fata de alte fiinte (oare?), ci ca traim prin sentimente, prin senzatii si ganduri. Noi traim intr-o lume imaginara, a lucrurilor intangibile, a gandurilor si trairilor ce nu sunt o prezenta fizica ca un bolovan sau o bucata de carne. Si aici ne complicam viata. Daca am privi din afara, prin fereastra casei, inauntru, am vedea ca e simplu, ca totul se reduce la yes or no iar ca totul intre acestea doua e creat de noi, bolovanii de pe Marele Bolovan.

Nu stiu cum o sa se integreze asta in logica de mai sus dar o sa o zic oricum. Citeam undeva ca viata, perceputa fizic, e duala: sus/jos, aici/acolo, zi/noapte etc, dar ca in fapt, intr-un plan superior, ea e pe trei planuri: aici, acolo , si spatiu dintre. Ma gandesc ca noi suntem spatiul dintre. De asta pare asa de complicat.

E dimineata pe Marele Bolovan. Cel putin pe partea mea de Bolovan. Si scriu aici ganduri ce nu le poti atinge sau manevra fizic, pe un suport, desi aparent fizic (calculator), la fel de non-fizic ca si gandurile in sine. Lucram cu chestii ce nu sunt concrete, ce nu le putem pune intr-un sertar sau da foc. Lucram cu "teorii" fara suport real, tangibil. The pen is mightier than the sword. Traim intr-o lume fizica ordonata de lucruri care nu apartin de ea. Traim intr-o lume condusa de mintea umana.

ta hand om dig cititorule
This entry was posted on vineri, iulie 17, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.