Author: No One
•joi, septembrie 10, 2009
Cum am ramas in urma cu filmele despre care vreau sa scriu, mai arunc cu unul pe acest blog (mai am vreo 2-3 in linie)

Acest film este cu vampiri, are sange destul , are loc noaptea si e facut dupa o banda desenata. In primul rand are la baza banda desenata cu acelasi titlu creata de Steve Niles (nu am citit-o dar am auzit ca este destul de buna). In al doilea rand are loc noaptea ptr ca ne aflam in Alaska (in Barow, oras real, unul din cele mai nordice orase din lume) si acolo (in film) noaptea tine, ati ghicit, 30 de zile (in realitatea noaptea tine in acel oras vreo 67 zile, si nu dispare deodata soarele ca sa apara la fel de brusc dupa 67 zile). In al treilea rand e cu vampiri, si ce mi-a placut la ei e faptul ca nu sunt acei vampiri din epoca victoriana (sau previctoriana) care sunt placuti, romantici, au acea sexualitate intunecata, misteriosa, ce le face pe gagici sa le cada in brate, in stilul lui Bram Stoker sau Anne Rice. Ei sunt mai degraba niste animale inteligente, care vaneaza in haita, pociti la fata si care vb o limba necunoscuta, straina (nu tu engleza, nu tu latina). Sunt destul de inteligenti, astfel incat sa profite de aceea noapte lunga de 30 zile (idee realista si interesanta care se pare ca n-a mai fost exploatata de nici un scriitor care a scris depsre vampiri).

Mie unul imi plac filmele post-apocaliptice sau cele situate intr-un loc izolat, unde personajele trebuie sa supravietuiasca in numar mic sau chiar singure, facand fata la o amenintare la care nu au raspuns si nu stiu cum sa reactioneze (deci nu tu Arnold, Sylvester, Bruce etc). Si in acest film este vb de acelasi lucru, unde ii vezi speriati si tematori, ascunzandu-se de un adversar necunoscut lor si cu mult mai puternic. Ei trebuie sa supravietuiasca, nu sa ii casapeasca pe toti cu mitraliera din dotare. Plus finalul neasteptat si fara happy-end desi recunosc ca lupta finala e cam trasa de par.

Regizorul, ca sa trec si pe la el, e David Slade, creatorul frumosului si minimalului Hard Candy (vazut de mine la TIFF) si care filmeaza acum cea de-a treia parte (Eclipse) a tetralogiei Twilight.

Info despre film pe imdb si wiki. Iar trailerul e mai jos.PS: blah blah lol :)

PS2: cu aceasta ocazie vedeti si trailerul la Daybreakers care va iesi in aceasta iarna


ta hand om dig cititorule
This entry was posted on joi, septembrie 10, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.