Author: No One
•luni, septembrie 07, 2009
Mi-a placut acest film cu umorul sau negru, european, plin de sange si cu personaje caricaturale. Ca sa va faceti o parere generala cum e filmul luati dialogurile lui Guy Ritchie din "Lock, stock ..." si "Snatch" (pana la urma actorii principali sunt 2 irlandezi si un englezoi) si combinati-le cu atmosfera fratilor Coen (daca ar fi fost europeni). Finalul sangeros si cu un umor morbid , dupa mine, este cireasa de pe tort, in care care nimeni nu castiga si cam toti pierd. Plus ca filmul e filmat si isi are povestea numai in Bruges de ai senzatia ca te-ai dus ca turist pe acolo (unde ptr pesonaje a ca si cum ne-am duce noi in Sinaia, adica e frumos dar wtf???).

Ca referinte are o nominalizare ptr scenariu la Oscar, tot ptr scenariu a castigat un premiu Bafta, iar cei doi actori: Brendan Glesson si Colin Farrell (asasinii priceputi dar chinuiti de propriile emotii, ce ajung in Bruges ptr o misiune si ptr o aparenta relaxare) au fost nominalizati la Globurile de Aur (unde Colin a castigat). Apropo Colin face un rol bun , asemanator dupa mine cu cel din Cassandra's Dream a lui Allen (dar mai bun), dar nu exceptional. Per ansamblu filmul depinde de personajele sale (ca si pe calitatea actorilor care le intruchipeaza) si asta (castingul si scrierea personajelor) e un  plus ptr film (precum e ca si la Snatch).

Va las cu linkurile ptr info: imdb si wiki. Iar trailerul e jos.


PS: daca nu stiati (asa cum eu nu stiam si am descoperit cautand info ptr film) orasul cu pricina are doua denumiri, ambele corecte, una in franceza (Bruges) si alta in flamanda (Brugge), asa cum cred ca au si alte orase din Belgia (de exemplu Bruxelles si Brussel(s) )

PS 2: regizorul (Martin McDonagh) a castigat Oscarul ptr cel mai bun scurt metraj in 2004 cu filmuletul  Six Shooter.

ta hand om dig cititorule
This entry was posted on luni, septembrie 07, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.