Author: No One
•sâmbătă, septembrie 12, 2009
Acest film este despre lacomie, ce duce la incapatanare si umilire, despre nebunie si cruzime, ce duce la crima, despre egocentrism, ce duce la tradare si nepasare.

Acest film dupa mine e "facut" si condus de personajul Daniel Plainview sau de actorul Daniel Day -Lewis in functie de perspectiva din care vreti sa vedeti lucrurile. Zic asta pentru ca Day-Lewis este " a method actor" ceea ce inseamna ca se implica foarte mult in crearea personajului (de la cercetare pana la intrarea efectiva in pielea acestuia pe timpul filmarilor). De aceea din '97 si pana-n 2007 a avut numai patru roluri jucate, ptr ca, dupa cum citeam undeva, se implica asa de mult incat ii trebuie timp dupa aceea ca sa se deconecteze. Iar rolul acesta (ptr care a castigat oscarul) este perfect, fiind cel ce sustine filmul, aratand puterea si dedicarea sa ca actor. De fapt as zice ca fura filmul,ca il face al lui. Transforma filmul intr-unul de personaj si nu neaparat in unul ce tine de poveste. Rolul se aseamana oarecum cu cel din Gangs of New York la nivelul lipsei de moralitate, a puterii pe care o are si a cruzimii emanate dar e mai cizelat, mai bine lucrat, mai intens si dupa mine, mai subtil decat cel din Gangs...

De mentionat aici e si actorul Paul Dano, al carui personaj e singurul care incerca sa-i faca fata si reuseste oarecum sa-l puna in genunchi pe Daniel Plainview. Dano a primit rolul (pe merit) la recomandarea lui Daniel Day-Lewis, acestia jucand impreuna in The Ballad of Jack and Rose. Probabil l-ati mai vazut ca adolescentul ce nu vorbea in Little Miss Sunshine. Dupa mine merita vazut ce va face in continuare.

Ce imi mai place la film e ca cele doua personaje care se confrunta (Plainview si Sunday) isi dau masca jos treptat pe parcursul filmului, atat fata de noi spectatorii cat si unul fata de celalalt, confruntarea atingandu-si apogeul in finalul filmului cand cei doi dau cartile pe masa si isi stabilesc raportul de forte.

Ca sa inchei, desi filmul e foarte bun ca intreg, el trebuie vazut in primul rand, dupa parerea mea, pentru jocul actoricesc a lui Daniel Day-Lewis, ptr ca acesta are ce arata si tu ca spectator ai ce invata.

Info despre film pe imdb si wiki. Trailerul e mai jos.

 

ta hand om dig cititorule 
This entry was posted on sâmbătă, septembrie 12, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.