Author: No One
•duminică, octombrie 11, 2009
Lumea asta e plina de destine. De bucatele de viata. Mai triste sau mai vesele, in cautare de ceva sau fugind de ceva, pierdute printre lacrimi sau regasite printre zambete. Cand ma gandesc la ele ma vad asa de mic, o virgula insufletita de viata pe marea foaie a Universului.

Suflete stinse de demult, suflete ce vor veni, ce cautati voi aici? Unde sunteti voi?

Suntem asa de multi, ca ne busim unii de altii, si uitam cine e langa noi. Strainul ce trece prin viata asa ca si tine. Care isi cauta si el locul. Suflete cu nasul in carte, intr-o biblioteca cu alti cititori cufundati in lectura. Vedeti urmele de pe fata vecinului? Cum au trecut anii sau cum vor veni?

E usor sa nu ne gandim, e greu sa ne gandim, nu stiu care e mai buna. Ne uitam la stiri si ne uitam la povesti ca la niste filme, total impersonal. Credem ca drama noastra e cea mai mare, ptr ca numai pe ea o mai avem. Incercam sa nu suferim si suferim odata cu aceasta decizie. Incercam sa fim mai mult decat oameni, cand de fapt noi ar trebui sa fim oameni.

Ptr ce am venit aici? Sa fim perfecti si reci? Sa suferim in imperfectiunea noastra?

Ma uit la oamenii tristi. La cei rupti in doua. Suferinta cea reala se pare ca se face in tacere. Ptr ca numai sufletul stie ce e in el. Nu stiu daca asa e bine. Cu toti incercam sa ne regasim in acesta lume. Unii mai mult, altii mai putin. Dar cei care incearca asa de mult sunt cei care aluneca printre crapaturi, cei care pierd lupta cu ei insisi. Ptr ca viata noastra e privirea noastra care se intalneste cu privirea din oglinda, e lupta cu reflexia de dincolo.

"Daca vrei sa schimbi lumea, mai intai schimba-te pe tine, uita-te in interior, si dupa ce te-ai impacat cu tine apoi poti sa te uiti spre lume, poate o vei schimba si pe ea" imi zice o voce din capul meu. Dar nu sunt un intelept. Nu sunt aici ptr a da sfaturi. Nu sunt in masura.

Ascult chitara si incerc sa imi dau seama. Versuri triste spuse de cineva de demult. Ascult glasul si ma gandesc. Ma gandesc la urme lasate, oameni si destine.

ta hand om dig cititorule

This entry was posted on duminică, octombrie 11, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.