Author: No One
•luni, noiembrie 02, 2009
Daca suntem niste sisteme organice, chimice, electrice, mecanice... atunci de ce nu suntem roboti?

Desi nu sunt anti stiinta, totusi nu sunt de acord cu unii oameni de stiinta care cred ca pot explica totul aruncand formule ici si colo. Ca totul se rezuma la formule si date concrete.

Citeam ca stiinta e noua religie. Cam ironic, nu ? Oamenii dezamagiti de religie (ca institutie pur umana, tineti minte, doctrine umane create si administrate de oameni), aparent fara raspunsuri concrete, sar in curtea noii religii, ce promite ca va aduce raspunsuri. E ca si cum ai schimba un partid cu altul, desi au doctrine diferite, per ansamblu ele fac acelasi lucru (politica). Deci ce zic eu e ca ce e creat de om sa explice (fie ca e vechea sau noua religie) nu o poate face absolut, 100%. Cunoasterea absoluta nu va veni cel putin pana nu ne vine mintea la cap si incetam sa ne credem mamiferele homo care stie, ce intamplator stau pe un Bolovan in mijlocul Infinitului.

Adevarurile din lumea asta se afla intotdeauna undeva la mijloc, la granita dintre diferitele gandiri, nu in curtea uneia sau a alteia.

PS: poate suntem roboti si nu stim noi (crezandu-ne homo care este) :P

ta hand om dig cititorule

This entry was posted on luni, noiembrie 02, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.