Author: No One
•sâmbătă, februarie 27, 2010
Am vazut filmul mai devreme. Mi-a placut. Nu e in genul Soldatul Ryan sau Black Hawk Down. Se apropie mai mult de Jarhead. Bine, are mai multa actiune decat Jarhead, dar are acea monotonie specifica razboiului, senzatia ca totul trece greu si ca nu e loc de eroism. Este mai mult vorba de risc si supravietuire, de hazard si sansa. Dupa mine filmul pare destul de aproape de realitatea din Irak.

Inca un lucru interesant e ca e vorba de un grup de 3 oameni, in mare. Un genist si 2 soldati care-l acopera. Si cum traiesc ei acele zile. Are un soi de banalitate interesanta.

Actorul principal e Jeremy Renner, care a si fost nominalizat la Oscar pentru acest rol. Filmul asta ii va propulsa cariera, depinde de el ce va face in continuare. Ceilalti doi sunt: Anthony Mackie (care face un rol f bun aici) si Brian Geraghty. In roluri foarte scurte mai apar: David Morse, Ralph Fiennes, Guy Pearce (un favorit al meu - Memento, L.A. Confidential) si Evangeline Lilly (Kate din Lost, dehh, imi place de ea :P). Regizoarea e Kathryn Bigelow (fosta sotie a lui James Cameron, cel cu Avatarul :P), nominalizata si ea la Oscar.

Filmul mai e nominalizat, printre altele, si la "Cel mai bun film" si "Cel mai bun scenariu original".

Pentru regie si film, la Oscar, marea batalie se va da intre acest film si Avatar. Ghici cu cine voi tine eu? :P

Informatii despre film pe imdb si wiki. Trailerul, bineinteles, mai jos.

 


ta hand om dig cititorule

This entry was posted on sâmbătă, februarie 27, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.