Author: No One
•luni, aprilie 12, 2010
Hmmmm, "cuvintele raman"....

Faptele raman si mai mult :)

Cuvintele nu au nici o valoare pana nu ajung in mintea noastra. Pana nu incepem sa le procesam. Dar faptele, faptele, in lumea noastra materiala, sunt mai tangibile, sunt mai reale, arata mai multe despre un om. Ele ar trebui sa aiba o valoare mai mare.

Cuvintele sunt precum plastilina. Le poti modela cum vrei, pune in orice ordine doresti. Cu ele iti poti crea o imagine. Cu faptele mai greu. Faptele arata daca te tii de o promisiune (sau daca esti serios) sau daca esti omul cuvintelor tale.

De asta suferim noi romanii in particular. De prea multe cuvinte. Suntem primi sa vorbim, ultimii sa facem ceva concret. Cuvintele nu consuma energie reala. Ca sa scoti cuvinte pe gura nu tb sa muncesti din greu. Dar cumva ele au mai multa valoare decat ceva concret. Lumea crede. Probabil, mai exact, ii place sa creada. Cuvinte frumoase, imagini create. Nu, nu, cuvintele nu au nici o valoare... pana nu ajung in mintea noastra. Dupa aceea ele incep sa creasca ca la bursa. Cotatia cuvintelor.

Eu, tu, noi putem zice ce vrem, putem sa ne punem in ce lumina dorim. Putem crea lumi pe care altii sa le creada, dar... cuvintele sunt interpretabile, sunt maleabile. "O dai la intoarsa" tine de cuvinte, nu? Nu poti sa faci asta cu fapte. Poti sa inventezi fapte da, dar asta tot de cuvinte tine. Cuvintele nu vor mai avea valoare cand nu vor mai exista politicieni si, din pacate, cand nu vor mai exista scriitori. Televiziunea, noul meu fix se pare, e facuta pe cuvinte, nu pe fapte. Blah, blah, blah poveStiri adevarate.

Un om real este un om care sta in fapte. In momentul in care el sta in cuvinte atunci ar trebui sa fim sceptici la ce zice.

Dar stai, stai putin... printre altele si un blog sta in cuvinte. Da, dar un blog nu ar tb niciodata sa fie luat prea in serios, chiar si cand autorul sau autoarea vorbesc serios. Un blog reprezinta o opinie si atat. Un gand, daca vrem sa sune mai frumos.

Cuvintele raman, mai ales pe net, dar pana la urma chiar si ele dispar. Faptele (mai ales cele ce te-au afectat direct) zic eu ca raman si mai mult. Asa inestetice cum sunt ar trebui sa cantareasca mai mult.

ta hand om dig cititorule

This entry was posted on luni, aprilie 12, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.