Author: No One
•joi, iulie 22, 2010
Stiti cum poate marea sa fie linistita la suprafata, iar in adancuri sa simti forta si agitatia curentilor. Asa cred ca e si mintea. La suprafata, pentru un privitor din afara, poate sa fie linistita. O minte cuminte, o minte placuta, o minte care nu face valuri. Dar in interior e furtuna, in interior e agitatie, in interior e altceva. Si singurul care stie cum e ea cu adevarat esti tu. Ceilalti pot sa banuiasca, ceilalati pot sa presupuna, ceilalati pot sa o subestimeze sau din contra sa o supraestimeze.

Cand vine vorba de mintea ta, cum e ea si in ce fel functioneaza, parca ai tine un secret. Cateodata ti-e frica sa o explici pentru ca te temi sa fi inteles gresit sau din contra sa fi inteles cum trebuie si sa nu vrei sa se vada ce e in ea. Cateodata te temi ca nu ai cum sa o explici, ca vei ramane cu ea asa cum ramai cu un partener pe care nu-l placi intr-o casatorie ce nu o poti desface. Cateodata pur si simplu vrei sa fii misterios, pentru ca esti nesigur pe tine, pentru ca te temi, pentru ca stii ca mintea ta e "goala", pentru ca vrei sa te joci (uite e aici, uite nu e aici).

Eu cred ca mintea e cea mai vulnerabila parte a noastra. Acolo doare cel mai mult, mult peste orice durere fizica. Acolo apar gandurile care ne fac rau. Acolo ne facem noi cel mai mult rau.

Ma gandesc la o ironie. La faptul ca la baza mintea functioneaza la toti la fel. Merge pe aceleasi principii. Si e culmea ca totusi nu ne intelegem mintile unii altora. Banuiesc ca lucrurile se complica pentru ca pana la urma suntem entitati separate (in planul asta fizic, material) si deci avem drumuri (destine) separate in viata.

Cine poate stii ce e in mintea noastra? Cat sa aratam si cat sa nu? E oare urat acolo in adancuri? Oare curentii sunt asa de puternici ca nu ar trebui sa ii scoatem la suprafata?

ta hand om dig cititorule

This entry was posted on joi, iulie 22, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.