Author: No One
•vineri, decembrie 10, 2010
Lumina trecea printre cladiri, pe langa geamurile dure in care se reflecta in puncte de lumina. Avansand cu spatele, printre blocurile de sticla, imaginea trecu prin geam si se opri inauntru, cu un pat in prim plan si cu geamul ca fundal in spate.

Dechise ochii. In lumina slaba privi in tavan si isi acorda putin timp ca sa isi revina din somn si sa isi reaseze gandurile. Se scula in capul oaselor pana ajunse sa stea pa marginea patului. In spatele lui cerul era rosiatic portocaliu, un inceput de rasarit intr-o lume tacuta. Statea cu antebratele peste coapse. Un zgomot se auzi in spatele lui, un zgomot ce lovea geamul. Isi intoarse capul intr-o parte cat sa priveasca cu un singur ochi. Ploua slab, dar cerul nu era innorat. O ploaie de vara. Apa ce curgea pe geam distorsiona imaginea din spate iar geamul curgea intr-un tablou de culori calde. El era in intuneric si altfel tot ce se vedea era o umbra care se suprapunea cu orasul de afara. Un contur pe lumina. Isi aprinse o tigara si ramase asa, cu fumul acela ce pornea din fata lui si se inalta in tavan. Acum, dupa ce termina tigara, aceasta era numai o linie de scrum ce abia se mai tinea la un loc. O arunca in scrumirea dar in aer cenusa se dezintegra si se imprastie pe jos. Se ridica si se duse la baie.

Se indrepta spre pat si se aseza pe el. Acum era intuneric. In spatele lui, prin geam, luminile orasului licareau si palpaiau intr-o tacere amortita. Statea cu mainile sprijinite de genunchi. Privi prin camera intunecata parca incercand sa-si reaminteasca ca asta era apartamentul sau. Era o pata neagra pe un fundal de sticla, metal si stele. Se lasa sa cada pe pat si, privind in tavan, isi aprinse o tigara. Fuma putin si o puse in scrumiera. Tigara continua sa arda iar un firicel de fum dansa usor cu trupul sau alungit incercand sa nu se destrame pana in tavan. El doar privea in sus. In linistea aia gandurile sale se inchideau, unul cate unul, pana nu mai era nimic. Inchise ochii.

Pornind in fata, imaginea trecu peste pat si prin geamul, iesind afara in cosmosul urban. Trecu printre luminile orasului si se piedu in intuneric.

This entry was posted on vineri, decembrie 10, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.