Author: No One
•miercuri, decembrie 01, 2010
Luam un om care poate e bogat, poate e frumos, poate e destept, poate e istet, poate vorbeste frumos si stie cum sa le zica, poate e curajos, poate are tupeu, poate are putere, faima sau imagine. Iar noi vazandu-l vom zice placut impresionati (poate din cauza ca vrem sa fim ca el, poate din dorinta de a crede in acea persoana, poate pentru ca toata aceasta imagine ne fura ochii) ca acest om e interesant, frumos, prosper, destept, bun, amuzant, priceput, curajos, cu tupeu, un adevarat model pentru altii si un real om de succes, uitand sau ignorand in tot acest timp ce se poate afla dupa toate acestea. Asa cum vorbele sunt facute ca sa-ti ascunda gandurile, poate asa si ceea ce vedem noi din exterior sunt pentru a ascunde ce se afla in interior.

Ma uitam la televizor la niste oameni importanti, cunoscuti si bogati care vorbeau foarte clar si frumos despre anumite lucruri. Ma miram cum de oamenii astia cu o imagine asa de dubioasa pot parea asa de destepti prin ceea ce zic. M-am gandit in momentul acela: oare ce e de fapt in mintea lor? oare ce chestii, trasaturi de personalitate si de caracter, nu se vad? oare ce fel de oameni sunt in realitate?

Off-topic: romanii (ma refer la prototipul romanului, nu vreau sa generalizez) sunt in stare sa cumpere orice, sa creada in orice, sa... ahem... puna botul la orice. Pentru ca le place imaginea, ideea de bunastare, bogatie, lux si putere. Pentru ca sunt naivi si pentru ca nu sunt invatati sa gandeasca inainte sa faca ceva. Pentru ca tot ceea ce arata bine se pare ca le fura ochii. De aceea avem FNI si concursuri de tot felul (aka castig usor), cozi, nebunie cu creditele, produse de lux la scara blocului desi Romania nu pare din punct de vedere financiar sa permita asta, politicienii pe care-i avem.

Ahhh si inca o chestie: suntem numai cu vorba si plini de tupeu, si vrem sa ne faca altii treaba (altii fiind si politicienii de la care tot timpul asteptam sa faca ceva)

ta hand om dig cititorule

This entry was posted on miercuri, decembrie 01, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.