Author: No One
•marți, aprilie 26, 2011
Wow... Am vazut un documentar... "Isus in India" se numeste si e o incercare de afla ce a facut acesta intre 12 ani si 30, perioada despre care nu se stie nimic. O idee ar fi ca el ar fi calatorit prin India unde a avut prilejul sa asimileze invataturile hinduse. Folosesc "wow" nu pentru informatiile din documentar, nici pentru ca e vorba despre Isus, ci pentru ca asteptam ceva care sa ma imerseze in lumea asta a spiritualitatii (nu amestecati cu religia). Si asta am primit. Nu conta subiectul, ci conta cum ma voi simti dupa. Adica linistit, cumva eliberat de tot acest fizic (a se intelege lume materiala) care ne apasa tot timpul.

Conform unor idei hinduse cica lumea e o iluzie. Ceea ce simtim noi din punct de vedere material/fizic e o iluzie. Nu exista cu adevarat. E doar o forma prin care sa ne manifestam si sa evoluam spiritual.

Imi place ideea sa acumulez informatie fara sa ma pun intr-un loc, fara sa devin adeptul unei forme organizate (religia si stiinta sunt asemenea forme). Sa le adun si sa-mi aduc propriile concluzii. Sunt constient ca ceea ce aflu poate fi fals sau combatut. Sunt constient ca nu voi stii nici macar un procent mic din tot ceea ce exista. Dar nu conteaza asta. E o greseala mare sa te agati de astea, iti pot pierde directia. Tot ceea ce conteaza, din punctul meu de vedere, e sa ajungi la o concluzie si sa ai inca o minte deschisa. Si sa fii, daca e posibil, intr-o continua transformare atat in interiorul tau cat si la nivelul ideilor tale. Sa lasi usa aia deschisa si sa nu ramai blocat intr-o "credinta", intr-un sistem. Sa iti contesti tot timpul adevarurile. Sa traiesti ca si cum nu ar fi un adevar suprem. Noi inca nu avem acces la adevarul suprem, ci doar la mici bucatele pe care le consideram gresit niste adevaruri supreme. Sunt adevaruri, dar nu adevarul (cel care le uneste pe toate).

Simteam nevoia sa ma intorc la o astfel de gandire si de preocupare. Te elibereaza de multe. Pacat ca multi le considera niste prostii ori niste povesti fanstastice gandite de niste creduli. Incurca mult, mult de tot notiunea lor despre religie, luata dupa cum se simt vis-a-vis de religia organizata (facuta de niste oameni mai mult decat imperfecti), cu notiunea de credinta ori de spiritualitate care nici nu are legatura cu ceva organizat. E ceva interior, din tine. Tine de ce simti si nu de ce crezi.

Nu-mi vine sa cred ca sunt oameni pe lumea asta, carora daca le zici de Isus, te cred nu stiu ce sectant ori unu dintr-o lume de acum cateva secole. Nebun omu'... Pe cealalta parte sunt astia care au o carte sacra (Biblie, Coran etc) si au ramas blocati cu ea in mana. Nu stiu altceva decat cartea aia, nu vor sa auda despre altceva. Ce nu exista acolo nu exista. Nu e nimic rau sa-ti faci credinta in jurul ideilor dintr-o cartea, numai ca trebuie sa fii constient ca tu ai doar o parte din adevar. Exista si intr-o parte si in alta un dispret catre cealalta "tabara". Se stramba din nas. Si de fapt ei actioneaza la fel. Cred ca ceea ce stiu e adevarul si numai adevarul si apoi exclud restul.

Omul... biet muritor, intepenit pe insula sa. Caci asa suntem toti. Cu niste idei in cap, limitati la un mod de viata. Ceea ce e in afara noastra e strain. Si pentru unii nebunie.

Am ratacit cam mult, si cam trebuie sa imi fac my spiritual fix :)) O viata ideala ar fi una in care le combini pe toate, nu una in care te scalzi numai intr-o apa. Avem nevoie de mult mai mult decat ne dam noi insine. Avem nevoie de idei si experiente cu totul si cu totul diferite ca sa ne dam posibilitatea sa fim cat mai intregi. De asta ma fascineaza cumva ideea calatorului, pentru ca acesta traieste si acumuleaza diferite lucruri, de pe diferite paliere, ceea ce ii da posibiitatea sa se intinda cat mai mult si sa aprecieze lumea asa cum e in diversitatea ei. El devine lumea. Si daca lumea e unu atunci el devine unu.

ta hand om dig cititorule

This entry was posted on marți, aprilie 26, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.