Author: No One
•joi, iunie 09, 2011
Daca coborati adanc in mintea voastra s-ar putea sa vedeti ca fiecare va doriti putere. Nu e un gand evident. Sa dau in exemplu. Cineva zice ceva cu care nu esti de acord. Care e primul gand? "Lasa...."? "Eu stiu mai bine dar nu are rost sa dezbat asta"? "Trebuie sa-l fac sa inteleaga ca greseste, ca nu gandeste corect"? Nu, primul gand e "cum sa-l pun pe asta la respect". Sa-i arati ca-l poti face. Ca tu esti invingatorul.

Puterea inseamna automat a domina. Nu neaparat intr-un mod evident. Puterea fizica, informationala, psihologica, financiara, morala, intelectuala. Forme de a te ridica peste celalalt. Nu neaparat constient. Avem ego-uri pana la urma. Trebuie sa le hranim cu ceva.

Si daca noi ca oameni suntem asa de infometati, va dati seama ce insemna sa ai putere, sa o poti folosi, sa stii ca o poti face, si totusi sa nu o faci? Sa fii puternic tocmai prin faptul ca nu vrei sa fii puternic. Sa fii puternic prin opusul tuturor lucrurilor care iti dau putere pe lumea asta. Sa actionezi contra valului si, in ciuda contradictiei pe care o naste, sa fii puternic.

De cand ma stiu eu am tinut cu echipa mica. Eu nu tin cu invingatorii mari si evidenti. Asa ca in general eu ma opun de multe ori, in mintea mea, ideilor "mainstream", regulilor ca forme unice de succes. Le stiti. Daca vrei sa reusesti in viata trebuie sa faci cutare si cutare lucru, trebuie sa fii asa si pe dincolo. Sunt marile povesti de succes. In afara lor nu exista alta solutie. Dar eu sunt un incapatanat si un gica contra :)

Ce-ar fi daca.... ? Ce-ar fi daca poti sa demonstrezi ca tot ceea ce crede majoritatea se poate combate cu succes? Ma uit la cuvinte. Daca esti destul de abil poti sa intorci situatia in orice directie si pana la urma tot sa aiba logica. Practic nu e acel unic adevarat de care sa te agati, caci pornind de la aceeasi idee poti sa ajungi la mai multe adevaruri, unele chiar opuse. Atunci poate poti sa rastorni "logica" dupa care se ghideaza lumea in momentul asta, in acelasi fel.

Puterea se creeaza pe ideea ca nu ai alta alternativa decat sa te supui ei. Asa cum nu poti concepe o alta castigatoare decat echipa mare. Cu timpul ajungi sa crezi ca numai asa se poate. Dar daca se poate si altfel? Daca ce crezi ca e irealizabil e de fapt realizabil?

Cuvintele ma tradeaza, caci ele vin din interior si nu din afara. Daca stiu un lucru atunci acela e ca atunci cand scrii sau vorbesti de fapt tu dai informatii despre tine. Si de cele mai multe ori o faci inconstient. Din momentul cand scoatem primul cuvant pe gura sau cand il scriem pe o foaie suntem niste carti deschise.

ta hand om dig cititorule

This entry was posted on joi, iunie 09, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.