Author: No One
•sâmbătă, septembrie 03, 2011
Care e diferenta intre o jignire si nepasare? Cuvintele? Oamenii? Conjunctura? Tu?

Cred ca totul tine de tine. Tu dai insemnatate cuvintelor, oamenilor, conjuncturilor. Cuvintele, scrise ori vorbite, nu au ce sa-ti faca daca nu esti tu acolo sa le dai sens sau sa le pastrezi in minte. Ele pot trece asa cum trec toate. Multe lucruri trec pe langa noi, de ce nu si cuvintele?

Cu oamenii e mai greu. Cel putin pentru mine. Nu ma refer la necunoscuti, ci la cei pe care ii cunosti si te cunosc ceva mai bine. Tii la parerea lor si vrei ca acestia sa aiba o parere buna despre tine. De la ei o jignire este mai puternica, mai probabil de a-ti ramane in minte. Are o insemnatate mai mare in lumea ta interioara. Cu ce te poate rani un necunoscut cu care nu imparti nimic?

Cele mai jignitoare lucruri spuse (sau scrise), si care mi-au ramas in minte, au fost de la oameni cunoscuti sau in situatii cand acolo erau si oameni de a caror parere tineam. Si totusi cand ma gandesc acum la ele, nici ca nu le mai vad. Sunt asa indepartate. Pana la urma trec si ele. Cu atat mai usor cu cat treci tu mai repede peste ele. Nu are nici un rost sa le tii minte. Si aici timpul te ajuta.

Observ la mine ca ma impac cu mine atunci cand zic despre mine. Cam multi de "mine" :)) Dar cred in asta, in faptul ca te eliberezi spunand despre tine. Parca ai tine un secret fata de lume si apoi acesta nu mai e acolo. Cred ca devii mai puternic, mai rezistent atunci cand te-ai descoperit. Te consuma mai mult lupta sa te ascunzi decat cea sa faci fata. Cand te descoperi te accepti. Eu sunt asa, eu accept asta.

Stau si ma gandesc acum ca de fapt noi fugim de noi si nu de altii. Cu altii nu imparti lumea asa cum o imparti tu cu tine.

Sper sa ajung in ziua in care sa ma descopar de tot si sa nu mai am nici un stress. Sa devin puternic prin propria mea vulnerabilitate.

ta hand om dig cititorule

This entry was posted on sâmbătă, septembrie 03, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.