Author: No One
•duminică, iulie 15, 2012
Just go with it. A new motto, it seems.

Stateam pe marginea patului si ma uitam la ea cum sta intinsa, uitandu-se in tavan, fumand cu pofta dintr-o tigare. N-am zis nimic. Nici nu stiam care ii erau gandurile. Imi venea sa-i zic ca imi pare rau dar nu puteam sa scot cuvintele astea pe gura. Poate ea nu credea asta, ca fusese ceva de care sa-i para rau.

Incercasem sa facem sex. Cum am ajuns pana aici nu stiu. Dar ceva in mine nu a putut. Am incercat sa-i explic, sa gasesc o scuza de ce e asa. La un moment dat m-a oprit si s-a intins pe pat aprinzandu-si o tigara. Si de atunci e liniste, intrerupta ocazional de zgomotul respiratiei ei cand expira fumul.

- Nu-i nimic, imi spuse intr-un final
- Dar...
- Uite ce e, se intampla. Nu e...
- Dar nu intelegi. Ma simt asa aiurea. Simt ca te-am dezamagit.
Se uita lung la mine si imi zise:
- Dar nu m-ai dezamagit. Chiar nu...
- Nu pot sa cred asta.
Tacere
- Uite ce e. CHIAR nu m-ai dezamagit. Asculta-ma, am trecut prin multe. Nu mai sunt in starea aia de a judeca. Vrei sa iti zic ca inteleg?
- ...
- Asa cum pot, inteleg. Te-am ascultat ce mi-ai zis si inteleg. E naspa stiu. Dar trebuie sa accepti ca asa e. Si sa treci mai departe. Nu zic ca va fi usor, dar daca te urnesti va fi bine. Poate nu va fi perfect, dar cumva va fi bine si pentru tine.
- E greu sa accept asta. Stiu ca esti bine intentionata, dar...  nu stiu, nu pot sa... nu stiu.
- Stii, esti prea prins de asta. Trebuie sa inveti sa te relaxezi si sa accepti asta. Sa pornesti de aici. Citeam undeva ca increderea e cheia. Multe persoane nu sunt frumoase in sensul clasic si cunoscut al cuvantului, dar asta nu conteaza, caci ele au incredere in ele. Se simt bine in pielea lor. Intelegi? Nu raspunde. Pur si simplu intelege.

Si nu am raspuns. Am mai asteptat putin si apoi am deschis discutia in alte zone. Si am discutat asa toata noaptea. Despre ce ne-a venit in minte. Chiar m-am simtit bine cu ea. Ador sa pot discuta cu cineva care aduce echilibru in discutie, cu care simt ca pot discuta ore in sir. Si asa am si facut.

Nu stiu ce parere are despre mine cu adevarat, si nici nu am intrebat. M-am gandit mai bine sa pastrez parerea asta buna pe care o am despre ea. Si de dimineata, cumva inviorat de racoarea ei, am plecat din apartamentul ei. Nu, nu am facut sex. Si nici nu cred ca o voi mai vedea vreodata. Asa cred. A fost ceva de-o noapte banuiesc. Oricum eu nu voi insista pe langa ea, nu vreau sa o deranjez. Imi place sa cred ca m-a ajutat, ca a picat tocmai intr-un moment cand aveam nevoie de asta.

This entry was posted on duminică, iulie 15, 2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.