Author: No One
•sâmbătă, septembrie 08, 2012
Cadeau amandoi pe acoperisul alunecos. Rostogolindu-se. Inspre margine. Ea cazu peste margine. El se propti in ceva si o prinse de haine.

Suddenly I have this feelin'

Erau amandoi asa, ea atarnand in gol, el fixat pe margine tinand-o pe ea. El o privi. "Hai vino, salveaza-te" sau "Esti a mea, nu poti sa-mi scapi" sau "Nu ma parasi, te iubesc". Nu stiu ce a zis de fapt. Atatea variante, atatea posibilitati. Toate intr-o singura imagine.

Tasting copper in my mouth

Ea se uita in jos. Un lung drum pana acolo. Si apoi se uita inspre el. In ochii lui. Si isi scose pistolul. Il indrepta inspre capul lui. Puteai privi in teava. El sigur o facea. "Lasa-ma" sau "Nu sunt a ta" sau "Nu te iubesc". Nu stiu ce a zis de fapt. Atatea variante, atatea posibilitati. Toate de-al lungul tevii pistolului.

I look towards the clouds for comfort

Si trase. Un singur zgomot puternic in tacere. Glontul ii trecu prin ochi, ii imprastie creierii in craniu si iesi violent pe partea cealalta intr-o ploaie de sange si materie cenusie. El ii dadu drumul. Si ea cazu.


*nota de subsol: Ideea e ca e orice posibilitate aici, atat din partea lui cat si din partea ei. Nu conteaza ca ea cade si ca nu e un el. Am folosit-o pe ea pentru ca e mai dramatic. Si mai frumos. Ideea e ca ea decide sa scape chiar si cu caderea ei. De ce sa scape? De viata, de iubirea lui, de posesivitatea sau abuzul lui, etc. E oricare dintre variantele astea si chiar si altele care nu-mi vin acum in minte. Poate nu vrea sa fie a nimanui, poate nu mai vrea sa traiasca, poate ii e frica sa iubeasca, sau poate nu mai crede. De ce el moare? Pentru ca asta e singura posibilitate ca el sa-i de-a drumul si ea sa cada. Si pur si simplu mi-a placut imaginea. Si faptul ca ea nu a ezitat. Sau puteti sa o interpretati si altfel. Poate femeia si barbatul depind unul de celalalt. S daca unul se duce si celalalt se duce. Ori traiesc amandoi, ori mor amandoi. Sau ea putea sa zica "Stiu" sau "Imi pare rau" sau "Nu intelegi". Orice, dupa interpretarea fiecaruia. Daca vedem lumea diferit, de ce sa nu vedem si o imagine sau o poveste diferit?

This entry was posted on sâmbătă, septembrie 08, 2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.