Author: No One
•vineri, septembrie 06, 2013
Cum ceea ce trag pe torrente merge cam incet, prea incet, extrem de incet, si cum n-am ce face altceva la calculator, o sa scriu cate ceva despre cum cred eu ca ar trebui sa fie gestionata treaba. Si apoi sa mi-o scot din sistem ca si asa televizorul si netul e impanzit de povestea asta.

E eutanasierea o solutie? Nu prea. Pe termen scurt poate. La nivel demagogic si declarativ cu siguranta. Cine n-ar alege sa satisfaca cererea publicului si sa-si faca o imagine buna cu asta? Tineti minte ca e si un joc politic aici si niste bani la mijloc (care trebuiesc alocati, eventual intr-un buzunar, ca eutanasierea nu se face singura). Dupa mine eutanasierea e o solutie de moment si cu iz de imagine (in contextul de acum). Ok, ii omoram pe toti si apoi ce facem? Ne oprim? Trebuie sa intelegeti ca acei caini nu au ajuns pe strada din neant. Poate marea majoritate au rezultat din inmultirea lor, dar o parte sunt caini abandonati de oameni acolo. Nu toti mor, unii mai si supravietuiesc. Si se inmultesc. Asa ca degeaba ii omoram daca dupa aia, cand apele s-au linistit, nimeni nu mai face nimic. Oamenii trebuie educati sa nu ii mai abandoneze, sa isi sterilizeze si ei cainii daca nu vor sa aiba o crescatorie si chiar sa ajute organizatiile si institutiile statului care se ocupa de caini.

Dar totul costa bani si necesita interes. Doua lucruri pe care statul nu le are :))

Eutanasierea asta en masse cere si ea bani, nu numai ptr substantele necesare, ci si pentru echipamente, prinderea cainilor, oamenii necesari ptr asta (veterinari si hingheri) si locurile unde trebuie dusi, tinuti si apoi eutanasiati.

Iar interesul.... nu e. Ptr ca nu e pe agenda lucrurilor importante, in mod rauvoitor (nu-s bani de furat prea multi poate, afaceri prea mici probabil) sau intr-un mod oarecum obiectiv (sunt probleme cu mult mai urgente si mai importante in gestionarea unui stat, care au o prioritate mai mare adica si care scot aceasta problema din zona de interes). Plus, daca tot se aloca bani, nu e posibilitatea sa iti insusesti banii si sa creezi o "rezolvare" aparenta, de ochii lumii? Deci nici daca ne-am hotari toti nu s-ar face cum trebuie. Si apoi vom avea aceeasi problema din nou.

Deci rezolvarea trebuie sa inceapa cu noi, cetatenii, sa ii fortam pe ei, politicienii, sa se ocupe de asta. Apoi sa fim vigilenti sa se tine de asta. Adica sa fie presiune constanta din partea noastra (si nu sa ne culcam la loc). Si de asemenea important e sa ne educam pe noi (chestii care din nou cer bani, care se duc in campanii de constientizare de exemplu) sa nu mai ajungem aici (sa nu-i mai abandonam, sa ne sterilizam cainii, sa nu mai dam de mancare cainilor pe strada sau printre blocuri, sa contactam hingherii sa ia cainii din cartierul nostru etc)

Si rezolvarea trebuie facuta dupa un plan bine facut. Munca de mantuiala e, as zice, cam specifica acestei natii, fie la crearea unui plan, fie la implementarea lui.

Cum vad eu situatia. As eutanasia cainii bolnavi (boli periculoase, turbare, rabie etc) si pe cei violenti ce nu mai pot fi schimbati (care sunt evident un pericol). Restul i-as steriliza si i-as plasa in centre ptr cainii (cei mari tb luati obligatoriu de pe strazi, cei mici nu sunt un pericol zic eu asta daca nu vrei sa ai centre supraagliomerate). Problema este numarul mare de caini, timpul mai lung (prinderea si plasarea lor necesita timp) si banii mai multi cheltuiti (ptr intretinerea centrelor un timp indelungat, ptr hranirea cainilor, ptr salariile angajatiilor dar si a hingherilor care tb sa-i prinda si sa-i transporte). Si seriozitatea. Sa se faca treaba cum trebuie. Si drasaj poate. Si adoptii o parte din ei (care se poate). Si educarea publicului.

Dar din pacate nu sunt nici bani, nici seriozitate, nici rabdare, nici spirit civic, nici oameni. Tot trebuie facut acum, de ochii lumii (si sa se linisteasca poporul si sa uite, lucru care, credeti-ma, il va face) si data viitoare o luam de la capat. Ptr ce vreau eu trebuie nervi de otel, spate asigurat (politic si ca sustinere din partea oamenilor) si multa rabdare.

Daca ma votati voi face asta :)) Votati DA. Si veti trai bine ;)

Titlul e sarcastic. Suna asa de stupid "cuţu cuţu" alaturat unei miscari ori unei organizatii (exista una si se numeste chiar asa "Cuţu Cuţu"). Imi vine sa rad numai cand spun cuvintele in minte. Dar tot circul asta l-as numi miscarea Cuţu Cuţu. Mi se pare potrivit. Ceva de ramas in cartile de istorie.

Printre scurte butonari pe televizor m-a mai frapat ceva. Folosirea numelui Ionut in multe titluri din bara aceea de jos. Faptul ca e un diminutiv face sa sune si mai rau. Acum suntem empatici cu bietul copil. Suntem indurerati. Ne spunem pe nume cu el. El e copilasul nostru. Nu, nu e, el e copilul parintilor lui. Noi n-am stiut nimic de el inainte si nici nu vom stii niciodata de acum incolo. Suntem doar ipocriti, si el e doar o imagine pusa peste circul nostru. Bietul copil sfarsit de caini pe nume Ionut. Atat stim (si cumva atat trebuie sa stim ptr ca revolta noastra nu mai are nici o treaba cu el) si brusc suntem cei mai buni prieteni ai sai. Si daca traia, cine mai stia de Ionut? Poate Ionut mai traia 20 de ani si murea intr-un tragic accident de masina de care nu stia nimeni. Atunci ne-am mai fi tras de sireturi cu el prin titluri?

Ma gandesc cu un umor negru si macabru daca-l chema Sevastopol de exemplu, mai scriam numele lui pe toate gardurile? Nu, ptr ca ocupa prea mult spatiu, e prea ciudat si nu e un diminutiv sa ne inmoaie inimile.

Drama e a parintilor lui, nu a noastra. Drama noastra e sa ne certam la televizor si mai ales pe net. Sa venim cu idei care mai de care si sa ne injuram intre noi. Sa facem tabere si sa facem de un hotii si vardistii.

Si asta e povestea, am incalecat pe-o şa si m-am dus unde am vazut cu ochii (probabil ca sa caut o rima si sa scap de nebunia asta)

PS: măi Seth măi, te tii de prostii măi :) Obraznic, obraznic mai esti matale :))

This entry was posted on vineri, septembrie 06, 2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.