Author: No One
•marți, noiembrie 19, 2013
Ca sa o spun poetic, sau sa sune asa (:P), I talk with the gods of the blogosphere at night. Nu sunt precum zeii greci, romani, egipteni sau crestini, nu. Sunt un colectiv fara nume de oameni. Blogosfera nu e alcatuita numai din cei ce scriu (evit sa scriu scriitori, ptr ca nu e chiar exact, nu suntem scriitori cu acte in regula, profesionisti), ci si din cei care citesc. Un public. Un public pe care nu il vezi, nu il stii (nici la fata), nu il cunosti. Fara nume si fara fete. Acest mare colectiv sunt zeii blogosferei, ptr ca au aceeasi caracteristica cu zeii "legitimi". Nu se vad, nu se ating, nu se cunosc. Exista dar nu concret, material.

Asa ca noaptea vorbesc cu acesti zei, vorbesc cu voi. Nu o persoana X sau Y, ci cu un public imaginar. Si nu numai noaptea. Mai putin "poetic", compun postari in minte, gandesc postari, si intotdeauna o fac, o gandesc, adresandu-ma cuiva, asa cum o fac aici. Vorbesc in minte cu un colectiv imaginar. Cu zei adica :)

Dar daca nu am acces sa scriu nu ajunge si aici. Uneori e bine sa nu scriu imediat ptr ca devine prea personal, prea vai vai, prea "nu trebuia sa scriu asta". Asa ca, impotriva tentatiei, o las pe mai tarziu, cand ies din febra postarii. Sau pur si simplu nu am cand sa o scriu. Si asa se pierd unele postari bune, care urca din interior. Sunt ca un surfer ce trebuie sa prinda valul. Daca s-a dus nu mai pot ca scriu ce am gandit mai devreme.

Sunt cam absent zilele astea. Ptr voi si ptr o persoana. Dar I''ll be back (cu tot cu accentul lui Arnie :)) )

This entry was posted on marți, noiembrie 19, 2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.