Author: No One
•luni, ianuarie 20, 2014
Chiar ma gandeam la asta inainte sa vad clipul. Si ii dau dreptate. Privim femeile ca niste fiinte frumoase, simpatice si dragute fara nici un alt atribut decat acela ca sunt frumoase, ca arata bine, ca sunt sexy sau emana sexualitate. Nu le privim ca oameni, adica ca niste persoane complexe care sunt mai mult decat niste fiinte sexualizate.

Si eu fac asta, o fac si altii, chiar daca ca barbati, unii dintre noi cel putin, suntem manati de intentii bune fata de o femeie. La naiba, eu ii urmaresc canalul ptr ca e frumoasa, simpatica si vb despre sex. Dar daca era aceeasi persoana, dar era urata si vb despre, eu stiu, retete?

Sincer dupa ce am vazut clipul ma simt ca un mic criminal ptr ca ii dau in totalitate dreptate. Reducem, si reduc, femeile la o forma, la o idee, la o imagine. Le simplificam, le stereotipam, le obiectificam, ajungem sa le vrem doar ptr cum arata (chiar daca de exemplu n-avem nici o treaba cu ele sau nu ne intelegem sau nu suntem compatibili - la asta ma gandeam inainte, mai specific; poate sa fie baba cloanta cea rea cu care n-avem nici in clin nici in maneca dar daca arata bine... ehhh, vrem sa fim cu ea, totul ornat intr-un context sexual)

Zice mult mai multe LaciGreen in clip (despre cum dam ok-ul barbatiilor sa fie intre-un fel si sa aiba o anumita conduita, si femeilor altfel si o alta conduita - pe ideea "barbatii sunt asa si se comporta asa, femeile sunt asa si se comporta asa", despre cum barbatii au acces la conducere si femeile nu, dpdv profesional, si altele), mult mai multe decat as putea, si as stii, sa zic aici.

This entry was posted on luni, ianuarie 20, 2014 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.