Author: No One
•miercuri, noiembrie 19, 2014
Ce faci cand nu esti de acord cu un raspuns comentariu la comentariul tau? Taci. E frustrant dar alternativa e sa iti storci nervii incercand sa si sa te explici. Mai rau e cand dai si de un capos pe partea cealalta care vine cu teorii care mai de care mai nastrusnice si ti le baga de parca totul e fact si pe langa nu mai e nimic.

Si cu acesta idee... Rolul barbatului, rolul barbatului... Gandind asa gandesti limitativ. Sa reduci totul la atat, la ce ti-e dat sa faci si sa fii incapsulat in atat. Eu, unul, nu vreau sa fu incapsulat in "rolul barbatului", vreau sa fiu liber de constrangerea asta chiar daca e adevarata (eu unul cred ca poti depasi limita asta daca ai mintea deschisa si nu limitativa). Va las pe voi sa aparati femeia si sa reproduceti specia.

Mi se pare asa ironic ca ne credem evoluati si gandim ca acum mii de ani. MaI bine ramaneam acolo. Macar asa avea sens.

Tocmai asta e spilul, traim intr-o lume care se schimba si ne dam seama cat de inapoiati suntem. Cat de conditionati suntem de lucrurile cu care ne-am obisnuit. Cat suntem de incapabili sa iesim din asta. We should challenge the system, to view outside of it. Numai ca sa ne dam mai multe perspective. Nu ne va place ce vedem (ptr ca suntem obisnuiti cu realitatea noastra) dar ne va deschide ochii la niste idei, la niste realitati pe care nu le vedem din interior. Ne va pune in situatia sa ne punem niste intrebari, sa iesim din zona noastra de confort, sa vedem in noi niste chestii nu tocmai de bine.

Cand iti pui niste intrebari despre tine, despre societate, despre oameni, despre realitati vechi si noi, incepi sa ajungi sa te indoiesti de tine, de realitatea in care esti, de societatea in care esti. Si nimanui nu-i place, nimeni nu vrea sa se indoiasca de sine, de ideile deja fixate (ca adevarate) pana atunci, Creeaza un dezechilibru in tine. Te face sa te opui.

Dar tb sa iti pui intrebarea: vrei sa ramai in matrix la caldura, sau vrei sa pasesti in afara? (ca sa folosesc ideea filmului). Ptr ca viitorul, evolutia cum naiba o fi ea, ea e in afara. Tot timpul in afara zonei noastre de confort, in afara a ceea ce suntem obisnuiti.

Tot ce luati acum ca adevarat, ca realitate, e ptr ca la un moment the system was challenged. Se credea in mai multi zei, se crede intr-un singur acum. Se credea ca pamantul e plat, acum e rotund. Dar chestia asta, challenge-ul asta e contiinuu. Si realitatile noastre, adevarurile noastre vor puse la indoiala pe viitor. Si noi ne vom opune asa cum au facut-o predecesorii nostri. Tineti minte asta cand va mai credeti evoluati si destepti.

Cat despre rolurile sexelor... Noi suntem mai mult decat biologia noastra, decat ierarhia asta monstruoasa. Cel putin eu asa vreau sa cred. Rolul barbatului e sa protejeze ca femeia, prin rolul ei, sa perpetueze specia? Pai atunci protejati-va si faceti copii. Fiti biologici dragii mei, sub natura sub care ne-am nascut. Dar sa nu vreti mai mult, ptr ca mai mult ar rasturna acest sistem, mai mult ar pune la indoiala aceste roluri, le-ar schimba si denatura. Fiti barbati, fiti femei, faceti check pe lista corespunzatoare sexului vostru la toate caracteristicile ce tb sa le indepliniti. Capul, intretinatorii familiei (copii si femeie)? check. Sunt femeie, tb sa reproducem specia, facem copii? check. Tb sa ne casatorim ca asa vrea societatea? check. Barbatul e activul si femeia pasivul? check. E natural, si biologic sustinut, ca barbatul si femeie sa fie impreuna, si nu il alte forme (homoxualitate)? check. Faceti check si sa va stiti locul. Dar sa nu va doriti altceva din afara rolurilor pe care tb sa le indepliniti ptr ca e no no. Asa ceva e cah, nu da bine. Ptr ca voi sunteti barbatul si femeia si voi si societatea stiti cum tb sa fie barbatul si femeia. Daca gasiti si niste teorii pe care sa va sustineti ideile si mai bine.

Ca sa inchei, protejati si faceti copii, fiti rolurile care vi s-au atribuit. Creati-va justificari. Ptr ca asta e realitatea si asa v-ati obisnuit.

Si pe o nota personala, daca mi-as dori ceva de la o femeie cu care as vrea sa fiu e ca gandesca ca mine in asta, ptr ca nu ma pot obisnui cu femeile (eu le zic old school) care au in minte un rol clar ptr femei (si deci prin extensie un rol clar ptr barbati). E subiectiv probabil gandul meu si poate una care ar face putin challenge la cum percepem ca ar tb sa fie femeia m-ar face posibil confuz. Dar parca acum as vrea sa fiu si eu challenged si sa vad cum ma raportez la asta, la o chestie noua ca asta. Vreau sa vad si eu o femeie capoasa ca mine, ca sa se puna de-a curmezisul la ce e "normal", si asffel sa ma puna si pe mine in situatia de a-mi pune intrebari despre mine, si despre mine in raport cu ea.

This entry was posted on miercuri, noiembrie 19, 2014 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.