Author: No One
•marți, februarie 24, 2015
Oamenii in general sunt draguti cu tine. Dar majoritatea nu mai sunt asa cand interesul lor nu concide ori se ciocneste de al tau, cand ceea ce le spui sau faci nu le mai e pe plac. Unii ti-o zic, iar la altii o vezi in gesturi, in privire si atitudine.

Si daca voi ziceti ca voi nu faceti asta, va zic ca toti suntem vinovati de asta. Am mai zis-o, avem tendinta sa ii vedem pe aia "rai" ca fiind in afara noastra, ca noi suntem "victimele" a ce ne face cineva ori altcineva, dar nu vedem ca si noi facem la fel.

Ma uit la mine la servici. Ma inteleg bine cu toata lumea, dar stiu ca daca i-as calca pe bataturi, ca daca le-as aduce o critica sau i-as corecta, ori le-as contesta vorbele atunci atitudinea lor s-ar schimba fata de mine. Si asta ma duce la 2 ganduri:

1. ca suntem toti oameni, subiectivi, prinsi in propriile impresii si viziuni a ceea ce este in jurul nostru si cum vedem lumea

2. ca desi vorbim, radem si suntem amabili, nu pot conta pe ei, ca daca interesul lor primeaza atunci eu pot deveni o amenintare, un obstacol, un deranj la asta. ceva ce este in cale.

Ma intreb cati oameni te pot pune mai presus de interesul lor. Nu multi. De fapt, foarte putini.

In viata probabil vei fi nevoit(a) sa lupti singur(a) in unele situatii. Si o vei face. Pentru ca stii, sau si mai rau vei vedea cu ochii tai, ca ajutorul pe care l-ai dori de la altii, sau macar intelegerea, nu va veni.

Ati zice ca oamenii sunt prefacuti. Nu, eu cred ca majoritatea pot fi draguti, dar pana la un punct. De acolo esti on your own.

De ce nu ajuta atunci cand ai nevoie? Ptr ca nu vor, ptr ca le e frica de altceva incat sa nu riste cu tine, ptr ca nu le esti pe plac, ptr ca nu-i intereseaza. Unii dintre ei chiar vor dori sa o faca, chiar le va parea rau ca nu o fac, dar nu o vor face.  E natura omului. Asa suntem. Tu, eu, toti, fara discriminare.

Deci, daca cineva te ajuta sau te sfatuieste apreciaza gestul. Daca vezi calitatea persoanei, apreciaza omul.
Treci peste acele neajunsuri de mai sus si incearca sa ii vezi ca oameni si nu ca pe "aia rai" (not an easy thing to do)
Si de va fi sa te trezesti singur in unele situatii, atunci infrunta situatia asa. Pana la urma, atunci cand e vb de tine, totul depinde de tine si numai de tine,

Gata, ma bag la ceva Battlefield.

Bine, rau, va trece. Noi sa iesim mai puternici si mai buni din asta.

This entry was posted on marți, februarie 24, 2015 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.