Author: No One
•joi, septembrie 17, 2015
Suntem de acord si sustinem libertatea de exprimare pana ea incepe sa ne afecteze si pe noi.

Ma refer la controversa Charlie Hebdo. Era lumea je suis pana Hebdo, sub stindardul libertatii de exprimare, a dat cu mucii in fasole cu caricatura cu copilul sirian mort. Asta e problema cu libertatea de exprimare, ca e cu 2 taisuri. Unde e de fapt prea mult? Unde devine un abuz si doar o scuza sa fii controversat?

Ati zice ca delimitarea e usoara. Dar nu cred ca e. Cand faceau caricaturi cu Mahomed (si nu ne afecta pe noi, ca nu e profetul nostru), e libertate de exprimare. Cand caricatura ne afecteaza si pe noi, asociindu-se cu acel copil mort, dintr-odata libertatea de exprimare nu mai e asa frumoasa.

Intr-o societate in care se vrea o libertate completa de exprimare pregateste sa fii ofensat intr-un fel sau altul. Si vei fi.

Si nu, nu sunt je suis. Nu sustin atacul terorist, dar nu le sustin nici lipsa de subtilitate a celor de la Hebdo ca fiind un stindard eroic al libertatii de exprimare.

ps: e tarziu, sunt obosit si maine traiesc o noua zi (cu un dead-line deasupra capului, evident din vina mea, acel superb "pe ultima suta de metri" - sa vad cum o scot acum la capat). si sunt si un naiv se pare.

This entry was posted on joi, septembrie 17, 2015 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.