Author: No One
•miercuri, noiembrie 04, 2015
Scriu aici ptr ca pe FB e prea multa galagie.

Pacat de voi si de entuziasmul vostru. Postati poze si meme-uri cum ca a demisonat unu si altul, cum ati iesit in strada si ati facut ceva. O sa iesiti si maine. Si poimaine.

Si intr-o zi o sa obositi. O sa vina viata de zi cu zi peste voi. O sa va linistiti. Eventual o sa va certati in legatura cu altceva.

Somnul natiunii naste monstrii.

O sa plece Ponta si o sa vina un altul. Nu neaparat de la PSD. Orice partid e plin de Ponti. Sistemul pune supape ca sa se salveze, cum zicea Guran. Sistemul nu stie de partide sau de oameni, de aia e sistem.

Nu se face primavara cu o floare.

Scriu aici ptr ca nu vedeti mai mult decat vedeti acum, iar pe FB vocea mea nu conteaza. E prea multa galagie si efervescenta acolo.

Schimbarea reala vine prin eliminarea sistemul, nu a unei ramuri. Iar cei care gireaza sistemul, fie ca isi dau seama (ca mine, ptr ca si eu fac parte din voi), fie ca nu, sunteti voi. Voi sunteti fundatia pe care ei stau. Cand nu veti mai fi, nici ei nu vor mai avea pe ce sta.

Mi-ar placea sa intorc sistemul din interior, si sa o fac bine gandit si aplicat, dar sunt singur si nici nu sunt prea curajos. Asa ca, momentan, raman sa ma uit la voi cum va entuzismati, ca peste un timp sa apara alti Iliesti, Basisti, Ponti. Votati tot de voi, fie prin vot, fie prin ne-vot.

Pacat de intentiile voastre daca ele nu duc nicaieri.

Cu sistemul nu luptati intr-o saptamana. Ci in ani. Uneori cu sacrificii. Aveti atata rabdare si perseverenta? Eu zic ca nu. Curaj? Nu sa iesiti in strada ci sa va bagati nasul in ce fac ei si sa insistati pana ii scoateti de acolo. Buzunarul si comfortul vostru va zice altceva. Stiti ce zic. Cat sunteti dispusi sa sacrificati? Ptr ca nu veti fi multi. Aia multi vor iesi ptr o saptamana in strada sau vor comenta pe net.

Schimbarile vin de la putinii astia. Ei se vor lupta si se vor sacrifica ca voi sa dormiti bine in comfortul vostru. Ptr ca aveti un job, o casa, niste rate, o familie, niste copii. Pe care nu veti dori sa le pierdeti.

Pacat de entuziasmul vostru ptr ca pe termen lung voi nu veti face nimic.

Pacat de mine ca sunt ca voi. Suntem multi si fricosi. Ne e prea bine la caldura ca sa muncim ani de zile sa schimbam sistemul. De fapt munca asta nu se termina niciodata. Nu atata timp cat omul ca fiinta este cum este. Tot timpul va fi cel putin unul care sa creeze un nou sistem pe cel vechi. Unul care sa caute putere si bani. E in natura noastra. Si la el se vor alatura altii. Si apoi va trebui sa faceti din nou o "revolutie" ca sa schimbati sistemul.

Solutia este simpla. Culmea ca tocmai acum la sfarsit de postare mi-au venit in minte versurile, si se leaga. Ce ironie.

We're not numbers we're free, we're so alive
And the day we give in is the day we die

Sa va mai explic? Faceti ce faceti zilele astea in fiecare zi. Pastrati-va flacara si fiti perseverenti. Zi de zi. Pana in ziua in care veti muri. Asa veti ajunge undeva.

Si faceti-o bine, si mai ales cu cap. Ptr ca de mantuiala sau fara sa se gandeasca prea mult o fac multi. Chiar si voi faceti asta, fie ca va dati seama sau nu.

Dar usor de zis si greu de facut. Si cred ca stiti si voi asta.

Numai bine.

This entry was posted on miercuri, noiembrie 04, 2015 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.